Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
April 25, 2019, 09:06:25
Startpagina Help Zoek Inloggen Registreren
Nieuws: Fietsen is gezond

+  Scouts Maaseik Forum
|-+  Algemene categorie
| |-+  Jeugdwerkbeleid
| | |-+  verslag jeugdraad 17 maart 2009
« vorige volgende »
Pagina's: [1] Print
Auteur Topic: verslag jeugdraad 17 maart 2009  (gelezen 3636 keer)
KoenP
Administrator
Onderhoudende Beloega
*****
Berichten: 440


Goedaardige Gier


Bekijk profiel
« Gepost op: Maart 18, 2009, 11:17:57 »

VERSLAG     17 maart 2009
     20u00
JEUGDRAAD MAASEIK    Jeugdcentrum Fuego
 
 

Aanwezig: Tom Vranken, Jorg Stijven (Chiro Jongens Opoeteren), John Brams (Chiro jongens Opoeteren) Frank Petroci (SPW Neeroeteren), Anneleen Géron (SPW Neeroeteren), Sofie Brams (Chiro meisjes opoeteren), Lien Slegers (Chiro meisjes opoeteren),Hann Wirix, Koen Albregts (vzw Fuego), Ilona Willekens (vzw Fuego).

Verontschuldigd: Leen Vanderwaeren (vormselcatechese) en Schepen M. Reeskens

   1. Formuleren van adviezen

Projecttoelagen

Chiro Jomensa Opoeteren diende het werkingsverslag én de nodige bewijsstukken van het project Sjakelrock in. De Jeugdraad gaf een positief advies op de aanvraag en stelt voor om het georganiseerde project te betoelagen voor 500,00 euro.

Ilona Willekens (Stagiaire jeugddienst) deed een aanvraag tot het bekomen van projectsubsidies voor het project “Feest op tijd”. Het project vindt plaats op 29 mei 2009 en de bedoeling is om zoveel mogelijk jeugdverenigingen erbij te betrekken. De Jeugdraad formuleert een positief advies betreffende deze aanvraag.

Kadervorming

Cheyns Kim en Voorjans Anne deden een aanvraag tot het bekomen van een toelage voor het volgen van kadervorming. Zowel Kim als Anne deden deze aanvraag als lid van VKSJ Maaseik. Ze volgden beiden de “basiskadervorming animator”. De Jeugdraad formuleert een positief advies betreffende deze aanvragen en kent zowel Kim als Anne een tussenkomst toe van 97,00 euro.

   2. Reglement Jeugdwerkinfrastructuur

Zoals reeds vaak gezegd is het belangrijk dat er een degelijk reglement wordt ontwikkeld aangaande de subsidie voor jeugdwerkinfrastructuur. Na een korte brainstorming komen volgende ideeën aan bod:

    * Een onafhankelijk controleur één keer per jaar een rondgang laten doen doorheen alle gebouwen. Het geld vervolgens besteden aan die vereniging waar de nood het hoogst is.
    * Vooraf héél duidelijk omkaderen welke verenigingen in aanmerking komen voor deze subsidie.
    * Geen onderscheid maken tussen verenigingen die gebruik maken van lokalen van de stad of verenigingen die lokalen in eigenbeheer hebben.
    * De totale subsidie verdelen over alle jeugdverenigingen (momenteel zijn er dit 16) zodat iedere vereniging jaarlijks subsidie kan krijgen (dus maximaal 625,00 euro). Let wel dat het dan gaat om kleine herstellingen of aankopen gaande van verven, aankoop meubilair, enz.
    * De totale subsidie verdelen over maximum 5 jeugdverenigingen per jaar (maximum 2.000,00 euro per aanvraag). Op deze manier kunnen verenigingen al grotere herstellingen doen en kunnen jullie om de drie jaar een nieuwe aanvraag doen.

 

Tegen volgende vergadering zal Christel een ontwerp subsidiereglement samenstellen. Mochten jullie in tussentijd nog nuttige informatie of goede ideeën hebben, laat het zeker weten!

   3. Varia

Vitalski

Op donderdag 2 april 2009 komt komiek VITALSKI naar het taptheater in het Cultureel Centrum van Neeroeteren. De voorstelling start om 20u00.

Hij is onder meer bekend van De Tabel Van Mendeljev, De Grootste Belg, Stanley’s Route,… . Om jongeren te stimuleren om aan culturele programma’s deel te nemen krijgen jullie een speciale inkomprijs. Voor 2 personen betalen jullie aan de kassa 7,00 euro (dus eigenlijk 3,50 euro p/p) en krijgen jullie 1 consumptie gratis!  De voorwaarde is wel dat jullie vooraf inschrijven. Dit kan bij Johan.fredrix@maaseik.be of (089)41 06 52.

Fietstocht kom op tegen kanker

Op zondag 26 april 2009 organiseert de sportdienst een fietstocht Kom op tegen kanker. Wil je hierover meer informatie kan je contact opnemen met de sportdienst (089)56 58 78.

               
 
 
 
 
 
Gelogd

Thunder Fire Holy Ghost. WORSHIP ME!
Pagina's: [1] Print 
« vorige volgende »
Ga naar:  


Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.3 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!